søndag 19. januar 2014

Grillet paprika

Å grille paprika har to hensikter: Å få fram den fantastiske, fyldige søtsmaken, og å gjøre det mulig å flå skallet på en enkel måte.



Du trenger 2 hele paprika. 

1. Varm stekeovnen til høyest temperatur med grillfunksjonen på. Legg paprikaene på et stekebrett, og plasser brettet så høyt i ovnen som mulig. Snu paprikaene innimellom, og grill dem til skinnet er svartbrent på alle sider. Følg nøye med. Paprikaskinnet skal bli helt svart, men du ønsker ikke at hele paprikaen blir brent.

2. Legg de grillede, varme paprikaene i en skål som tåler varme og dekk til med plastfolie. La stå i et kvarters tid. 

3. Så drar du av det svidde skallet, deler paprikaene og fjerner stilk, frø og hinnene. 

Nå er paprikaene klare til bruk. Smaker himmelsk! Smaker ikke brent, bare søtt, fyldig og himmelsk. Nydelig i salater, og som tilbehør til kjøtt og kylling. Hva med å bruke på et tapasbord?

- Siv Anita

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar