mandag 27. januar 2014

Panang Curry

Her kommer oppskriften på en superenkel rett som går raskt å lage. Dessuten smaker det himmelsk.

Det du trenger av ingredienser for å lage denne retten er;  kokkosmelk, panang curry paste, kaffirlimeblader og grønnsaker som du selv måtte ønske.

Glem curry paste som du kjøper på Rema, Rimi eller Coopen. Dra innom en asiatisk forretning og kjøp denne pasten. Den er billig, kjempegod og holder lenge. Sett den i fryseren, så bruker du den ved behov. I tillegg trenger du kaffirlimeblader som også fåes kjøpt på asiatiske forretninger. Hvis du lager asiatisk mat og syns det mangler den rette smaken, så har du svaret her. Disse kan også fryses og brukes ved behov.



Oppskriften rekker til 2 personer

- 1 boks kokkosmelk.
- 2 ss panang curry paste
- 2 kaffilimeblader
- 2 stk kyllingfilet
- Grønnsaker etter eget ønske
- Fiskesaus
- Sukker

1. Ha litt olje i en kasserolle eller panne, ha i curry paste og la dette putre på svak varme i et par minutter. Må ikke svies.
2. Hell kokkosmelken i og kok opp. Kok til det tykner litt. Ha deretter i grønnsaker hvis de trenger lengre koketid (eksempel gulrøtter). La koke noen få minutter.
3. Ha i biter med (rå) kyllingfilet og la det putre videre noen minutter.
4. Ha i resten av grønnsakene hvis du har noen som trenger kortere koketid.
5. kaffirlime bladene skjæres i strimer for mest mulig smak. Ha disse i nå.
6. Smakes til med en dæsj av fiskesaus og sukker

Ps! Hvis du syns at sausen blir for tykk kan du ha i litt ekstra vann. Syns du den blir for tynn kan prøve å koke den inn, eller ha i litt ekstra kokkoskrem (belegget i boksen). Du kan også variere med å bruke fisk og skalldyr i denne retten hvis du ønsker det.

Slik blir resultatet. Nam!




- Siv Anita


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar