Grønn kardemomme: I det indiske kjøkkenet benyttes den grønne kardemomme framfor alt i krydderblandinger, drikker og desserter, men også i retter med kjøtt og kylling. Grønn kardemomme regnes som ekstra gunstig for fordøyelsen, og serveres gjerne i søt te etter maten. I arabiske land smaksettes ofte kaffen med grønn kardemomme, mens den hos oss har vært mest benyttet i baking (bleket form)
Hvit kardemomme: Dette er ganske enkelt grønne kardemommekapsler som er bleket. Hvit kardemomme var lenge den eneste varianten man fikk kjøpt her hjemme.
Brun eller svart kardemomme: En helt annen sort enn den grønne. Denne er større og grovere, og skapere i smaken. Den har også en mild røyket duft. Den blir vanligvis benyttet i curryretter og pickles. Både svart og grønn kardemomme kan brukes i den gode indiske krydderblandingen garam masala.
Her er oppskriften på en helt enkel indisk drikk. Rekker til en kopp.
- Kokt vann til en kopp
- 4 grønne kardemommekapsler
- 1 kanelstang ( eller bark som jeg har brukt)
- 2 tråder med saftan
- 1 ts sukker
Ha dette i en tekopp, og la det trekke i noen minutter til smakene kommer fram.
- Siv Anita
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar