Gir 4 stk baguetter
Skålding
3 dl sammalt spelt
3 dl vann
Varm opp vannet til 70 grader. Ha melet i en bolle og hell i vannet. Bland dette sammen til deig og la den stå til den har romtemperatur.
Deig
50 g gjær
7 dl vann
1 ss honning
2 ss olivenolje
6 dl sammalt spelt
ca 14 dl siktet spelt
1 ss salt
Smuldre gjæren i en bolle. Varm opp vannet til 37 grader og rør gjæren i litt av vannet. Tilsett honning og olje i bandingen samt resten av vannet, den skåldene deigen, sammalt mel og det meste av det siktede melet. Elt i kjøkkenmaskinen i ca 8 minutter, tilsett saltet og elt i 2 minutter til.
Hev deigen i 45 minutter.
Når deigen er ferdig hevet deler du den opp i 4 deler og form disse til baguetter. Etterhev i 30 minutter.
Stek på 250 grader midt i ovnen i ca 15 minutter.
Her er det ferdige resultatet.
- Siv Anita
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar