tirsdag 21. januar 2014

Skåldede grove spelt baguetter

Jeg bruker mye spelt når jeg baker, og det er rett og slett fordi det gjør bedre for magen min enn vanlig hvetemel. Hvis man skålder grovt mel først, holder brødet seg saftig lenger.

Gir 4 stk baguetter

Skålding
3 dl sammalt spelt
3 dl vann

Varm opp vannet til 70 grader. Ha melet i en bolle og hell i vannet. Bland dette sammen til deig og la den stå til den har romtemperatur. 

Deig
50 g gjær
7 dl vann
1 ss honning
2 ss olivenolje
6 dl sammalt spelt
ca 14 dl siktet spelt
1 ss salt 

Smuldre gjæren i en bolle. Varm opp vannet til 37 grader og rør gjæren i litt av vannet. Tilsett honning og olje i bandingen samt resten av vannet, den skåldene deigen, sammalt mel og det meste av det siktede melet. Elt i kjøkkenmaskinen i ca 8 minutter, tilsett saltet og elt i 2 minutter til. 
Hev deigen i 45 minutter. 
Når deigen er ferdig hevet deler du den opp i 4 deler og form disse til baguetter. Etterhev i 30 minutter. 
Stek på 250 grader midt i ovnen i ca 15 minutter. 

Her er det ferdige resultatet. 





- Siv Anita

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar