tirsdag 11. mars 2014

Glutenfrie knekkebrød

Her kommer en oppskrift på knekkebrød helt uten mel. Vanligvis bruker man mel som bindemiddel, men i disse knekkebrødene blir det brukt egg. De er også raske og enkle å lage, og du slipper å vente lenge med å få spist dem. Perfekt til en travel hverdag. Oppskriften rekker til en form.





Du trenger:

2 egg
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl hakkede nøtter
1/2 ts salt

Finn frem en langform og to bakepapir. Den ene bakepapiret skal ligge på langformen, og det andre har du oppå massen i første stekerunde.
Pisk sammen eggene, ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen. Ha røren utover bakepapiret. Et tips for å få fordelt massen jevnt utover, er å legge det andre bakepapiret over massen og kjevle eller klemme flat.  Pass på å ikke få "hull" i røren.

Stek på 200 grader i 5 minutter. Ta deretter av det øverste bakepapiret og rut opp knekkebrødene med kniv. Skru ned temperaturen på ovnen til 175 grader og stek ytterligere i 5 minutter. Da er de ferdigere. Ønsker du knekkebrødene helt sprø? Legg de på en rist og stek på lav temperatur som 50 grader til de har ønsket sprøhet. Min ovn bruker ca 10 minutter.

- Siv Anita


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar